Tweedaagse cursus Oefenbegeleider

Datum: dinsdag 05 maart 2024 t/m donderdag 18 april 2024
Starttijd: 00:00

Wat doet een Oefenbegeleider?

Oefenbegeleiders organiseren korte kleine oefeningen en voeren deze uit op een afdeling om beter voorbereid te zijn op crises. Samen met de deelnemers gaan ze op zoek naar leerdoelen, aandachtspunten en verbeteracties. Het zijn korte, praktische en op maat gemaakte oefeningen. Oefenbegeleiders werken nauw samen met crisiscoördinatoren en oefenleiders in de organisatie. Op deze manier versterken zij het crisisbewustzijn op de afdeling. De rol van oefenbegeleider biedt tevens een uitstekende kans voor verdere persoonlijke ontwikkeling.

Doel cursus

Tijdens de cursus leer je een stapsgewijze aanpak voor kleinschalige oefeningen. Je krijgt een toolbox van bewezen oefenmanieren. Je leert om goede oefendoelen te bepalen, leuke aansprekende oefeningen te maken en ze praktisch te evalueren met de deelnemers. Je gaat met de cursusdeelnemers ontdekken hoe jij op een enthousiasmerende manier collega’s voorbereidt op mogelijke crisissituaties en het wij-gevoel op de afdeling kan versterken.

Tussen de twee cursusdagen ga je zelf op je afdeling een kleinschalige oefening voorbereiden en uitvoeren om te ontdekken hoe je met het stappenplan en de tools kunt werken. Hierbij word je begeleid en gecoacht door een ervaren oefenleider.

Praktische details

Dag 1 van de cursus is op 5 maart 2024, dag 2 vindt plaats op 18 april 2024. Beide dagen vinden plaats in De Oolderhof te Roermond. Er kunnen 10 personen deelnemen. Deelname is gratis.

Voor meer informatie en inschrijving

Ben jij een mensenmens met hart voor je vak, enthousiast en betrokken bij je team? Hou je van samen werken aan verbeteren? Dan is deze cursus echt iets voor jou! Interesse? Mail naar otolimburg@nazl.nl