NIEZT- Innovatieve ideeën voor infectiepreventie?
Geplaatst op 11 maart 2024
Wij hebben uw mening nodig bij de ontwikkeling van een infectiepreventie tool box! Kom met ons in gesprek!
Uw input is onmisbaar voor de ontwikkeling van een pakket aan infectiepreventie handvaten voor huisartspraktijken. Zo verhogen we de kans dat deze toolbox aansluit bij uw werkwijze in de praktijk.
COVID-19 heeft ons laten ervaren hoe belangrijk infectiepreventie kan zijn. We zullen ieder jaar te maken blijven houden met een hogere infectiedruk, zeker in de herfst- en wintermaanden waarin het aantal infectieziektegevallen flink kan oplopen. Uit interviews met huisartsen en assistenten tijdens de pandemie is gebleken dat er behoefte is naar een pakket met persoonlijke afwegingen en handvaten op het gebied van infectiepreventie. Hier zijn wij van de GGD Zuid-Limburg mee aan de slag gegaan, in samenwerking met het IP & AMR Zorgnetwerk Limburg en Maastricht University.
We zijn bezig met de ontwikkeling van een 'toolbox' met afwegingen en aanbevelingen voor professionals. Ook is er in de toolbox rekening gehouden met op/afschaling bij verschillende niveaus van infectiedruk, omdat niet elke maatregel altijd nodig is. Dit alles om infectiepreventie te stroomlijnen en te voorkomen dat het veel tijd kost.
We willen de tool box eind dit jaar uitbrengen, maar voordat we dat doen willen we graag de feedback van huisartsen en assistenten in de tool box verwerken om te zorgen dat hij zo toepasbaar en praktisch mogelijk is.
We zouden daarom graag met u van gedachten willen wisselen en ideeën verzamelen over de conceptversie van onze infectiepreventie tool box. Daarom vragen wij u om deel te nemen aan een focusgroep waarin we dit concept presenteren en feedback van u en uw collega's direct meenemen in de ontwikkeling van de definitieve versie van de toolbox.
De focusgroepen zullen tussen maart en juni dit jaar plaatsvinden en zullen naar verwachting 45-60 minuten duren. Ons doel is om deze toolbox na dit project te gaan testen in de praktijk om de werking en haalbaarheid ervan verder uit te zoeken.
Kortom, bent u die huisarts of doktersassistent(e) die mee wil denken met de ontwikkeling van onze infectiepreventie toolbox of kent u een huisarts/doktersassistent die bereid is om deel te nemen aan een focusgroep? Neem contact op met de onderzoeker op het NIEZT-project, Jorg van Beek van de GGD Zuid-Limburg (iorg.vanbeek@ggdzl.nl, 06 41 76 42 35) of klik hier.