Thema-avond grensoverschrijdende samenwerking

In de regio’s van de Netwerken Acute Zorg langs de Duits-Nederlandse grens is grensoverschrijdende zorg eerder iets van alledag dan af en toe. Ook de inzet van MMT’s en de Duitse heli’s (Duisberg, Würselen) gebeurt regelmatig. Wil men goed kunnen samenwerken is het kennen van elkaar en van elkaars procedures/protocollen wenselijk. Hoe ziet het acute zorglandschap eruit aan beide kanten van de grens?

In de regio Limburg werken Nederlandse en Duitse organisaties samen in de acute zorg. In de Euregio Maas-Rijn is binnen het vaste samenwerkingsverband EMRIC veel ontwikkeld onder andere op het gebied van spoedeisende medische hulpverlening. Dit zowel voor de dagelijkse zorg als ook bij grootschalige incidenten.

Het NAZL organiseert deze thema-avond voor zorgprofessionals met als doel om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen zodat we nog beter kunnen samenwerken ten dienste van de acute patiënt.

De verschillende aspecten van het Duitse en Nederlandse systeem komen op deze avond aan bod met presentatie vanuit de verschillende organisaties. Er zal ook ruimte zijn tot discussie en tot het benoemen van verbeterpunten.